Winkeltas
Categorieën
Filters
Snelle levering op werkdagen Altijd 30 dagen bedenktijd Prettig & veilig achteraf betalen

Ruilen & retourneren

Op deze pagina lees je alles over het retourneren van bestelde artikelen via de webwinkel van Van Dal mannenmode. Tevens vind je hier alle informatie die je nodig hebt als je een klacht hebt over een artikel.

Retourneren

Is het artikel dat je hebt besteld niet naar verwachting of is de maat niet goed? Dan is het prettig om te weten dat je bij Van Dal mannenmode alle artikelen kunt terugsturen. Dit geldt ook voor artikelen die je hebt gekocht in de uitverkoop of met een actie. Onderstaande retourprocedure hebben wij zo eenvoudig mogelijk gemaakt en is op te splitsen in vier eenvoudige stappen. 

Wij betalen een deel van de retourkosten waardoor het retourneren van je bestelling maar 2,95 euro kost. Mocht je via een andere vervoerder dan DHL wensen te retourneren, dan zijn de extra kosten voor het terugsturen voor eigen rekening.
Stap 1: Retourformulier
Vul bijgeleverd retourformulier in.

Stap 2: Retourlabel
Plak bijgeleverd retourlabel over het verzendlabel op de doos waar je eigen adres op staat.

Stap 3: DHL Parcelshop
Breng het pakket naar een DHL Parcelshop bij jou in de buurt.

Stap 4: Retourverwerking
Wij verwerken na ontvangst de retourzending en zorgen dat het aankoopbedrag exclusief de retourkosten van 2,95 euro binnen zeven werkdagen na ontbinding van de overeenkomst worden teruggestort. 


Voorwaarden voor retournering


 • Het artikel dient in ongedragen staat te zijn. Passen mag uiteraard wel. Je bent alleen aansprakelijk voor de waardevermindering van de goederen die het gevolg is van het gebruik van de goederen, dat verder gaat dan nodig is om de aard, de kenmerken en de werking van de goederen vast te stellen.

 • Het artikel dient voorzien te zijn van alle originele kaartjes en productlabels. Indien kaartjes ontbreken heeft dat mogelijk waardevermindering ten gevolge welke wij dan aan jou mogen doorberekenen.

 • Het artikel dient verpakt te zijn in de originele doos, voor zover dat redelijkerwijs mogelijk is. Mocht de originele doos ontbreken, dan kunnen wij een eventuele waardevermindering bij je in rekening brengen.

 • Je hebt een bedenktermijn van 30 dagen.

 • Indien je ons vooraf op de hoogte wenst te brengen van de herroeping, dien je dat binnen 30 dagen na ontvangst te doen. Na melding heb je 14 dagen de tijd om de artikelen te retourneren.

 • Wij vragen je om het retourformulier zo volledig mogelijk in te vullen.

 • Je bent verantwoordelijk voor een succesvolle retourzending.

 • Wanneer je iets onder rembours naar ons stuurt, dan zijn wij genoodzaakt deze kosten bij je in rekening te brengen.

 • Is het artikel gedragen, beschadigd of onjuist geretourneerd? Dan hebben wij het recht om eventueel de waardevermindering in rekening te brengen.Artikelen ruilen


Om je artikel te ruilen, retourneer je het artikel dat je hebt ontvangen. Vervolgens kun je een nieuwe bestelling plaatsen in onze webwinkel. Het is niet mogelijk om via het retourformulier een vervangend artikel aan te vragen of om bestellingen te verrekenen in de webshop. Ook is het niet mogelijk om je artikelen in een winkel van Van Dal mannenmode te retourneren of om te ruilen. Als consument heb je na ontvangst van je bestelling 30 dagen bedenktijd en recht tot herroeping. Vervolgens heb je na het kenbaar maken van je herroeping nog 14 dagen om het product terug te sturen.


Herroepingsrecht

Om het herroepingsrecht uit te oefenen, moet je ons via een ondubbelzinnige verklaring op de hoogte stellen de overeenkomst te herroepen. Dit kan schriftelijk per post, fax of e-mail maar bij voorkeur met bijgeleverd retourformulier. Retourneren in onze winkels is helaas niet mogelijk. 

Download het modelformulier voor herroeping hier.


Terugbetaling

Als je de overeenkomst herroept, ontvang je alle betalingen die je tot op dat moment hebt gedaan – inclusief de verzendkosten – binnen zeven werkdagen na ontbinding terug met hetzelfde betaalmiddel waarmee de oorspronkelijke transactie is verricht. Wij mogen wachten met terugbetaling tot wij de goederen hebben teruggekregen, of je hebt aangetoond dat je de goederen hebt teruggezonden, al naar gelang welk tijdstip eerst valt.


Garantie

Voor alle artikelen die je bij ons koopt, geldt de wettelijke garantie. Wettelijke garantie wil zeggen dat een product datgene is of moet doen wat de consument er in alle redelijkheid van mag verwachten. Voor sommige producten geldt ook een fabrieksgarantie. Deze garantie doet niets af aan de wettelijke garantie.

Heb je een klacht over een artikel of onze service? Raadpleeg dan onze klachtenafhandeling pagina hier.


Adres

Mocht je niet in Nederland wonen en kan je onverhoopt geen gebruikmaken van de retournering via DHL? Dan kun je natuurlijk te allen tijde zelf het pakket naar ons opsturen. Dit kan naar onderstaand adres:

Van Dal mannenmode
Gijzenveld 6
4817 ZE in Breda


Schrijf je direct in voor onze nieuwsbrief en ontvang de nieuwste acties

 • Snelle levering op werkdagen
 • Altijd 30 dagen bedenktijd
 • Prettig & veilig achteraf betalen